4 вересня 2024, 16:16

Ярославський пояснив, чому втрата Покровська може обернутися великою трагедією для України

Командир підрозділу ЗСУ Денис Ярославський вважає, що втрата Покровська обернеться для України катастрофою.

Ярославський пояснив, чому втрата Покровська може обернутися великою трагедією для України

Денис Ярославський озвучив своє бачення ситуації на Донецькому напрямку фронту: "Оптимістичних прогнозів я зараз, на жаль, на Донецькому напрямку не бачу. Хоча ми перебуваємо на Харківському напрямку, де у нас вистачає своїх ліній фронту, але ми переживаємо за наших побратимів на Донецькому напрямку та бачимо, що там зараз дуже серйозна ситуація склалася насамперед на Покровському напрямку. Покровськ, поясню для тих, хто там не був, це наш основний хаб, тобто це той стратегічний населений пункт, який дає зараз можливість логістиці працювати й утримувати фронт".

Інтерв'ю Ярославського для каналу "Сейчас" можна подивитися на YouTube.

Командир підрозділу ЗСУ впевнено заявив: "Якщо зараз Покровський напрямок буде втрачено, то це виявиться більш катастрофічним, ніж Бахмутський, Авдіївський, Соледарський та інші напрямки, які ми втрачали до цього. Я вважаю, що у командування є задум, який буде реалізовано, та фронт буде утримано, тому що ситуація дійсно дуже важка. Там дуже важкі йдуть бої, ми потроху втрачаємо території, та навіть успіх на Курському напрямку не перекриває ті можливі трагічні наслідки, які можуть бути, якщо ми, не дай Боже, втратимо Покровськ".

Потім Ярославський відповів на запитання, як може змінити ситуацію на полі бою створення нових російських бригад, які будуть надіслані для укріплення угруповання "Північ": "5 тис. військових - це звичайна бригада, та вона ніяк не вплине на ситуацію на Харківському напрямку. Харківський напрямок важливий для нас, і ми його утримуємо. Вовчанськ ми повністю утримуємо. На жаль, місто більше не існує: це суцільні руїни".

Автор: Сеть

Останні новини