4 вересня 2024, 20:07

Тамар розповів, хто та як може приборкати Путіна "без особливої крові"

Григорій Тамар вважає, що у США є важелі впливу на країни, які можуть "перекрити кисень" Путіну.

Тамар розповів, хто та як може приборкати Путіна "без особливої крові"

Якби влада США ухвалила рішення допомогти Україні перемогти, то могла б це зробити без особливих зусиль, повідомив Григорій Тамар. Щоб Путін сам був змушений припинити бойові дії, потрібно підірвати економіку РФ, а для цього достатньо просто істотно знизити ціни на нафту.

Інтерв'ю Григорія Тамара для Наталії Влащенко можна подивитися на каналі YouTube.

Ізраїльський історик обурився питанням про те, чому немає реакції на те, що Монголія не заарештувала Путіна: "Залиште цю нещасну Монголію у спокої. Я це кажу не у тому плані, що я з якоюсь неповагою до монголів ставлюся, але все-таки це економічно невелика держава. Зверніть увагу на цілком собі могутню державу у фарватері західної економіки - Індію. Це могутня держава, але вона залежна від Заходу та США».

Після цього військовий експерт назвав безвідмовний спосіб тиску на Кремль: "Якби Сполучені Штати ставили перед собою стратегічне завдання Путіна якось приборкати, то, повірте, це робиться без єдиного пострілу та без особливої крові. Достатньо того, щоб Індія перестала купувати російську нафту, наприклад. Або інакше: нехай купують, але достатньо, щоб нафта впала до ціни 40 доларів за барель. Що, американці не можуть це зробити, якщо захочуть? Звісно можуть. Тільки треба поставити таку мету. А можливо, їм не вигідно це? Може, їм вигідно, щоб ось так тліло?»

Автор: Григорий Тамар

Останні новини