5 вересня 2024, 15:26

"Вони інші", – Золкін, який бере інтерв'ю у полонених росіян, описав строковиків, які здалися ЗСУ на Курщині

За словами Володимира Золкіна, російські строковики, які захищали кордони Курської області, ще не зіпсовані путінською пропагандою.

Блогер і журналіст Володимир Золкін, який регулярно спілкується з російськими полоненими, дав коротку характеристику строковикам, яких ЗСУ взяли у полон у Курській області.

"Вони, звичайно, інші. Вони не зіпсовані. Від них я взагалі не почув жодної пропаганди. Там просто чистий аркуш. Ці люди взагалі не знають, хороші українці чи погані. Вони нічого не знають про цю війну або роблять вигляд, що не знають", - заявив Володимир Золкін в інтерв'ю Дмитру Гордону, яке можна подивитися на YouTube-каналі "В гостях у Гордона".

За словами журналіста, строковики здалися ЗСУ взагалі без жодного опору, щоправда, дехто спробував утекти, але куди тікати, не знали, бо командири їх покидали, як це зазвичай роблять росіяни зі своїми. Ті, які залишилися, ходили там колами, врешті-решт прийшли до наших і сказали: "Усе, ми здаємося, тому що ми хочемо пити та їсти, а у нас немає ні води, ні їжі".

Також Золкін зазначив, що бесіди, які він проводив зі строковиками, дали останнім певне розуміння про війну в Україні. Але якби він із ними не говорив, вони б так нічого й не зрозуміли.

"Це люди, які сидять за ПТУ, випивають пляшку горілки з горла, збираючись на дискотеку, та у кращому разі закушують яблуком. Розумієте? Ні про яку політику вони, природно, думати не можуть", - сказав журналіст.

Останні новини