5 вересня 2024, 15:55

"У доктрині це написано", – Пономарьов пояснив, які дії ЗСУ можуть спричинити ядерний удар Кремля

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов заявив, що ідея повзучим чином відвойовувати територію РФ, наближаючись до Москви, неефективна та небезпечна.

Політичний представник Легіону "Свобода Росії" Ілля Пономарьов заявив, що у Росії залишився єдиний козир - ядерна зброя.

"Більше у них немає нічого: ні армії, ні населення, яке готове захищатися, ні промисловості. Нічого цього немає. Є тотальна апатія та бажання не мати нічого спільного з цією державою, яка є наскрізь прогнилим та корумпованим Колосом на глиняних ногах", – заявив російський опозиціонер в інтерв'ю Юрію Бібіку для YouTube-каналу "Фабрика новин".

За словами Пономарьова, потрібно просто йти вперед і, природно, пам'ятати про положення ядерної доктрини РФ, тобто за яких умов Кремль може застосувати ядерну зброю.

"Я думаю, що ідея повзучим чином відвойовувати російську територію, наближаючись до Москви, це погана ідея", - сказав політик.

Насамперед це неефективно, тому що призведе до великої кількості жертв у збройних силах, крім того, дозволить Кремлю почати мобілізацію, адже Батьківщина у небезпеці, та зрештою створюватиме ядерні ризики.

"У доктрині, власне, це написано. Коли ворожа армія біля воріт і виникає ризик для існування держави, тоді можна застосовувати ядерну зброю", - сказав Пономарьов.

Потім опозиціонер додав, що якісь операції у стилі Пригожина не зможуть активізувати червону кнопку та взагалі жодною червоною лінією це не є, тому такі дії можна здійснювати постійно.



Останні новини