6 вересня 2024, 09:57

"Для нас відкриється вікно можливостей", – Селезньов про те, коли армія Путіна видихнеться на Донбасі

Незважаючи на те, що окупанти несильно активізуються на Покровському напрямку, вони від мети не відмовилися, упевнений Селезньов.

"Для нас відкриється вікно можливостей", – Селезньов про те, коли армія Путіна видихнеться на Донбасі

Ще вчора президент РФ у Владивостоці дав зрозуміти всім, що його основним пріоритетом в Україні залишається Донбас. Ексспікер Генштабу ЗСУ Володимир Селезньов упевнений, що битва за Покровськ відбуватиметься цієї осені.

Незважаючи на те, що противник знизив свою активність на Покровському напрямку, ця ділянка фронту залишається у пріоритеті, інформує ресурс "РБК-Україна".

Противник увесь цей час тиснув на позиції ЗСУ на Донбасі, захопить один за одним населені пункти. При цьому Курська військова операція не забрала з Донбасу ту кількість військ, яка могла б зупинити плани Кремля. Противник вже стоїть біля Торецька, тому вже незабаром розпочнеться битва за Покровськ, упевнений Селезньов.

Також Селезньов прокоментував новини про те, що Київ зняв частину своїх бригад із Донбасу заради Курщини. Насправді йдеться лише про ті бригади, які вже перебували на відновленні після багатомісячних боїв на цій ділянці фронту.

Противник вирішив не йти у лобову атаку на Покровськ, а натомість вирішив розширити свої фланги. Деякий час супротивник вестиме битви біля Покровська.

Селезньов припускає, що противник активно атакуватиме весь вересень, а далі у нього закінчаться ресурси. У жовтні вже противник перейде в оборону, а далі справа за ЗСУ. Тут усе залежатиме від Заходу: як швидко вони постачатимуть Києву військову допомогу.

Покровськ є одним із найважливіших міст на Донбасі як з погляду логістики, так і всієї оборонної лінії ЗСУ.

Місцева влада закликає всіх жителів Покровська евакуюватись. Напередодні Головнокомандувач ЗСУ Сирський заявив, що поки що активність ворога у районі Покровська призупинена.

Автор: Сеть

Останні новини