6 вересня 2024, 12:06

Черник підбив підсумки літнього наступу армії РФ і пояснив феноменальність саме цього літа

Армія РФ не отримала стратегічної переваги під час літньої наступальної кампанії, заявив військовий аналітик Петро Черник.

Черник підбив підсумки літнього наступу армії РФ і пояснив феноменальність саме цього літа

Полковник запасу ЗСУ Петро Черник в інтерв'ю для YouTube-каналу "Фабрика новин" підбив підсумки літнього російського наступу, наголосивши, що противник не зміг досягти стратегічної переваги, як не намагався.

"Залишилося якихось півтора місяці до початку осінніх дощів. Тоді земля обов'язково розм'якшиться та важка техніка (та навіть піхота) не зможуть рухатися, тому ми зайдемо у чергову фазу вогневої рівноваги. Втретє за цю (повномасштабну – ред.) війну", - спрогнозував військовий експерт.

Але феноменальність саме цього літа полягає у фантастичних показниках щодо знищення російських військ, додав Черник. "107 000 особового складу та більш ніж 800 танків за три місяці - це щось неймовірне. Ми виконуємо стратегічне завдання, яке називається "перемелювання ресурсів противника". Так, у нас теж є втрати, але нагадаю всім, що це війна екзистенційного характеру - або ми їх, або вони нас. Інших варіантів немає та не буде", – підсумував полковник.

Як повідомляв раніше Діалог.UA, Петро Черник припустив, початком чого стануть події у Курській області: "Про це треба говорити чесно та відверто".

Автор: Петр Черник

Останні новини