6 вересня 2024, 12:52

"Революція – це не натовп на вулиці", – Галлямов пояснив, коли можна буде говорити про початок повстання у РФ

Політтехнолог Аббас Галлямов розвінчав міф про те, як виглядає справжня революція, й оцінив нинішню ситуацію РФ у цьому контексті.

"Революція – це не натовп на вулиці", – Галлямов пояснив, коли можна буде говорити про початок повстання у РФ

Будь-якій революції передує тривалий період накопичення образ, іноді триває десятиліттями. На поверхню люди особливо нічого не вихлюпують, тому незадоволення навіть непомітне. Але потім настає період, коли правитель стикається з якимись серйозними фінансовими чи військовими проблемами, та люди починають витягувати з несвідомого усі свої претензії.

Проте справжня революція – це не натовп на вулиці, навіть якщо вона штурмує Бастилію. Повсталий натовп – це лише бунт. Справжня революція починається, коли конфлікт набуває інституційного характеру.

Про це розповів російський опозиціонер, політтехнолог, ексспічрайтер Путіна Аббас Галлямов в інтерв'ю Василю Голованову, яке можна переглянути на YouTube-каналі "Фабрика новин".

"Строго кажучи, революція - це коли дві групи еліт (або більше) вступають у конфлікт одна з одною. У Росії поки немає сильного протистояння в елітах", - зазначив експерт.

Варто розуміти, що коли у РФ з'являться якісь нові інститути та почнуть претендувати на повноту влади та пред'являти претензії до старих інститутів, це буде початком революції. Приклади нових інститутів в історії - це Національні збори (Франція), Якобінський клуб (Франція), Тимчасовий комітет Держдуми (Росія), Петрорада (Росія), пояснив політтехнолог.

Поки Путін контролює всі інститути, підкреслив Галлямов, хоча влада РФ вже повністю втратила широку громадську підтримку.

Автор: Аббас Галлямов

Останні новини