11 вересня 2024, 10:22

Сирський може готувати капкан для росіян: Самусь розповів, у якому разі ворог опиниться у пастці

Військовий експерт Михайло Самусь прокоментував заяву Ендрю Таннера, який переконаний, що Сирський готує пастку для Путіна.

Сирський може готувати капкан для росіян: Самусь розповів, у якому разі ворог опиниться у пастці

Західний аналітик, колишній військовий Ендрю Танер переконаний, що Сирський готує пастку для росіян на Покровському напрямку. Про це, на його думку, свідчить разюча подібність між битвою за Покровськ і навчаннями часів холодної війни, які проводили американські війська у Німеччині.

У свою чергу, заступник директора українського "Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння" Михайло Самусь вважає, що росіяни справді можуть потрапити у капкан, але за умови, що вони не зможуть розширити південний фланг Покровського напрямку.

Про це військовий експерт заявив в інтерв'ю Євгенії Кутновій для YouTube-каналу "Фабрика новин".

Зараз у росіян це вже не Покровський напрямок, а Покровський коридор, який небезпечно підвисає з флангів, зазначив Самусь, тобто їм потрібно убезпечити фланги, що вони зараз і роблять у районі Селідового, Курахового та Вугледару.

"Я вважаю, що Курська операція не остання у серії асиметричних операцій, – сказав військовий аналітик. – Якщо вона не остання, то росіяни, у яких не вистачає резервів, виявляться у дуже небезпечній ситуації. Вони не зможуть реагувати адекватно, коли кожен новий удар буде у зовсім несподіваному місці".



Автор: Михаил Самусь

Останні новини