11 вересня 2024, 10:22

Сирський може готувати капкан для росіян: Самусь розповів, у якому разі ворог опиниться у пастці

Військовий експерт Михайло Самусь прокоментував заяву Ендрю Таннера, який переконаний, що Сирський готує пастку для Путіна.

Західний аналітик, колишній військовий Ендрю Танер переконаний, що Сирський готує пастку для росіян на Покровському напрямку. Про це, на його думку, свідчить разюча подібність між битвою за Покровськ і навчаннями часів холодної війни, які проводили американські війська у Німеччині.

У свою чергу, заступник директора українського "Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння" Михайло Самусь вважає, що росіяни справді можуть потрапити у капкан, але за умови, що вони не зможуть розширити південний фланг Покровського напрямку.

Про це військовий експерт заявив в інтерв'ю Євгенії Кутновій для YouTube-каналу "Фабрика новин".

Зараз у росіян це вже не Покровський напрямок, а Покровський коридор, який небезпечно підвисає з флангів, зазначив Самусь, тобто їм потрібно убезпечити фланги, що вони зараз і роблять у районі Селідового, Курахового та Вугледару.

"Я вважаю, що Курська операція не остання у серії асиметричних операцій, – сказав військовий аналітик. – Якщо вона не остання, то росіяни, у яких не вистачає резервів, виявляться у дуже небезпечній ситуації. Вони не зможуть реагувати адекватно, коли кожен новий удар буде у зовсім несподіваному місці".



Останні новини