11 вересня 2024, 11:04

Світан розповів, яка подія наприкінці року призведе до скорочення фронту завширшки

Наприкінці 2024 року росіяни дійдуть до дна у запасах бронетехніки й артилерії та почнуть переходити на роботу з коліс, спрогнозував Роман Світан.

Світан розповів, яка подія наприкінці року призведе до скорочення фронту завширшки

Приблизно під кінець 2024-го або на початку 2025 року росіяни дійдуть до нульових складських залишків бронетехніки й артилерії. Вичерпавши все радянське обладнання, вони почнуть працювати з коліс, що призведе до скорочення фронту завширшки.

Такий прогноз озвучив полковник запасу ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю Євгенії Кутновій, яке можна подивитися на YouTube-каналі "Фабрика новин".

"Нам зараз дуже важливо розтягнути фронт, - зазначив військовий експерт. - Що більший фронт, то менша щільність російської техніки на один кілометр, тому й почалася Курська операція. Оптимально було б почати операції ще у Бєлгороді та Брянську, а також провести певні заходи на лівому березі Дніпра".

За словами Світана, що більше розтягнуть фронт, то швидше у росіян закінчиться радянська бронетехніка й артилерія. Однак потрібно розуміти, що вони не залишаться ні з чим, оскільки вироблятимуть військову техніку, підкреслив аналітик.

"Для того щоб вони повністю вийшли у нуль, нам потрібно діставати до російських військових заводів, які виробляють бойові броньовані машини, хоча б до "Уралвагонзавода". І то, навіть якщо їх повністю знищити, у них залишаться ще Іран, Китай і Північна Корея, тому сподіватися на те, що у них повністю закінчиться техніка, не можна", - пояснив експерт.

Також Світан нагадав, що свого часу росіяни вийшли на нульові складські залишки щодо боєприпасів. Зараз на добу вони виробляють близько 5000-7000, ще 3000-4000 тисячі дають КНДР, Іран і Китай, тобто у розпорядженні в окупантів близько 10 000 боєприпасів на добу. 

"Тому Путіну зараз дуже потрібно увійти у режим замороженого конфлікту. Він хоче ці 5000-7000 тисяч боєприпасів, вироблених на добу, не витрачати, а почати їх складувати. Зібрати кілька сотень тисяч, а то й мільйонів боєприпасів, а потім рушити далі", - попередив полковник.


Як повідомляв раніше Діалог.UA, Роман Світан пояснив, чому росіяни зупинилися перед Покровськом і не рухаються далі: "Вони пішли на авантюру".

Також Роман Світан розповів про "санкції" українських спецслужб, які призведуть до краху російської імперії: "Саме так свого часу розвалили Радянський Союз".

Нагадаємо, Роман Світан оцінив "дрони-дракони", які ЗСУ почали використовувати на фронті: "Хлопці креативлять як тільки можуть".


Автор: Роман Свитан

Останні новини