13 вересня 2024, 07:30

Черник пояснив, чому повернути Донбас військовим шляхом не вийде та як знищити "монстра"

Петро Черник повідомив, що ми зазнаємо величезних втрат, якщо спробуємо штурмувати Донецьку та Луганську області.

Черник пояснив, чому повернути Донбас військовим шляхом не вийде та як знищити "монстра"

Петро Чернік розповів, чому вийти на кордони 1991 року військовим шляхом для нас не є можливим: "Я тверезий реаліст. Я не можу оцінити те, до чого готове українське суспільство. Я даю свою особисту позицію як військового аналітика. Як Донбас проходити? Якщо ми впираємося лобом, то потрібно 500 тис. людей покласти, тому що не менше там ляже? Потрібно виходити з реалій, а не з того, чого ми хочемо або як ми хочемо, або як би нам хотілося".

Інтерв'ю Петра Черника для "Фабрики новин" можна переглянути на каналі YouTube.

Військовий експерт назвав умови, за яких Україна зможе повернути назад усі тимчасово окуповані території: "В історичному контексті ми все обов'язково повернемо, й у цьому я не маю жодного сумніву, але це станеться тільки тоді, коли буде ухвалене рішення розчленовувати Росію або (теж вірогідний сценарій) різко обсиплеться режим Путіна та ті, хто прийде на його місце, зроблять "жест доброї волі" та підуть із Донбасу. У цьому у мене є великі сумніви, оскільки я поки що не можу побачити того, хто б мав адекватне мислення щодо поділу російської держави".

"Російські ліберали, представниками яких зараз є Юлія Навальна, чесно кажуть: та ви що! Який розпад Росії? Цього не може бути у принципі". Єдиний їхній інтелектуал - це Аркадій Бабченко, який каже, що цей "монстр" має бути знищений", - пояснив ситуацію Петро Черник.



Як раніше писав Dialog.UA, Черник чесно та відверто розповів, початком чого стануть події у Курській області.

Автор: Петр Черник

Останні новини