13 вересня 2024, 13:50

Світан озвучив умову, за якої Україна може легко ліквідувати армію РФ на Донбасі

Відправлення нацгвардійців, поліцейських і ТЦКшників на Донбас допомогло б Україні розправитися з російським угрупуванням на цьому напрямку, вважає Роман Світан.

Україна повинна у режимі маневрених боїв ліквідувати якомога більшу кількість живої сили РФ. Для цього їй потрібно постійно запитувати у західних союзників необхідні засоби, насамперед касетні боєприпаси та міни для мінометів, які добре викошують піхоту. Але також необхідно відправити на Донбас представників Нацгвардії, Нацполіції та ТЦК, загальна кількість яких налічує близько 100 000 осіб.

Таку думку висловив полковник запасу ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю Анастасії Норіциній, запис якого можна подивитися на YouTube-платформі "24 каналу".

"Цього з лишком достатньо для того, щоб знищити росіян на Сході та відрізати їхній оперативний прорив у бік Покровська", - зазначив військовий аналітик.

За словами Свитана, Нацгвардію потрібно перевести до складу ЗСУ, щоб вона забула про свою приналежність до Міністерства внутрішніх справ. "Нацгвардією має керувати Генштаб. Це 50-60 тисяч осіб", - зазначив експерт.

До того ж фактично до 30% поліцейських беруть участь у бойових діях і фактично є військовослужбовцями, але їх також потрібно проводити через ЗСУ, щоб вони працювали не у рейдовому режимі, зазначив полковник.

Що стосується ТЦК, то вже всі зрозуміли згубність їхніх дій підкеруванням Міністерства оборони. Вони відправляють на фронт невмотивованих бійців, які у підсумку тікають, кидають позиції та здаються у полон. "У нас якраз через цю проблему і посипався Східний фронт", - підкреслив Світан.

Як повідомляв раніше Діалог.UA, Роман Світан спрогнозував подію наприкінці року, яка посприяє скороченню фронту: "Нам зараз дуже важливо..."

Нагадаємо, Роман Світан пояснив, чому росіяни зупинилися перед Покровськом: "Вони пішли на авантюру".

Останні новини