13 вересня 2024, 14:29

"Уже є інформація..." – Черник розповів, що зараз вирішується у Курській області

Сьогоднішні бойові дії у Курській області прямо визначають результат війни в Україні, вважає Петро Черник.

"Уже є інформація..." – Черник розповів, що зараз вирішується у Курській області

У Курській області зараз вирішується, бути чи не бути нашому плацдарму на території РФ. У росіян до початку осінніх дощів є рівно один шанс, щоб нас звідти вибити.

Про це заявив полковник запасу ЗСУ Петро Чернік в інтерв'ю Євгенії Кутновій, яке можна подивитися на YouTube-каналі "Фабрика новин".

"З відкритих джерел, сили противника обчислюються у межах від 30 тис. до 50 000 осіб. Це досить багато. Але у них буде тільки один шанс, і якщо вони не впораються до осінніх дощів, то плацдарм замре", - сказав військовий експерт.

За словами Черника, для України дуже важливо, щоб плацдарм на Курщині завмер, оскільки це мегасерйозний аргумент тиску на противника. "До речі, зараз Лавров рефлексує на засіданні БРІКС про те, які українці злочинці, бандити тощо. Але сам факт того, що він розмірковує на цю тему, є ознакою нашої стратегічно сильної позиції", - зазначив полковник.

Рано чи пізно переговорна фаза у цій війні настане, додав Чернік, адже вже є інформація про те, що на наступний саміт миру, який має відбутися на початку листопада у Саудівській Аравії, будуть запрошені росіяни. Виходячи з цього, потрібно розуміти, що наша переговорна позиція має бути дуже сильною.



Як повідомляв раніше Діалог.UA, Петро Черник пояснив, чому повернути Донбас військовим шляхом не вийде: "Потрібно виходити з реалій".

Також Петро Черник повідомив, які ракети Іран, найімовірніше, передасть Росії: "Справедливості заради мушу сказати..."

Автор: Петр Черник

Останні новини