17 вересня 2024, 11:13

Жданов озвучив дві причини, через які США не дозволять Україні бити західною зброєю по РФ

Розраховувати на те, що США дозволять Україні бити углиб території РФ західною зброєю, не варто, переконаний Олег Жданов.

Жданов озвучив дві причини, через які США не дозволять Україні бити західною зброєю по РФ

Тема про дозвіл ЗСУ на далекобійні удари вглиб Росії не вщухає, оскільки вона є вкрай важливою для України. Багато аналітиків, зокрема журналіст Дмитро Гордон, вважають, що незабаром нам обов'язково дадуть зелене світло на подібні атаки. Але полковник ЗСУ Олег Жданов упевнений, що Україна не отримає довгоочікуваного дозволу, навіть якщо до влади в Америці прийде Камала Гарріс.

"Джо Байден береже Росію як зіницю ока. Офіційно вони всі (західні лідери – ред.), начебто, не проти, але є головна країна (США та її президент), для якого РФ найдорожче на світі. Я думаю, навряд чи таке рішення буде коли-небудь ухвалено, тому що Камала Гарріс, швидше за все, отримає підтримку демократів лише на умовах, що вона проводитиме політику партії", – заявив Олег Жданов в ефірі YouTube-каналу "Говорити Великий ЛЬВІВ".

На думку аналітика, США потрібна РФ у тих межах і у тій системі координат, у яких вона існує сьогодні. Програш Росії у війні може призвести до її розвалу, що, своєю чергою, спричинить розпад НАТО. Так уже було у 1991 році, коли Герхард Шредер сказав "янкі, гоу хоум", НАТО нам більше не потрібне, тому що Радянський Союз розвалився та загрози більше немає.

Але є ще один важливий чинник, наголосив Жданов. Якщо почати розбиратися у контрольних пакетах провідних підприємств Росії або навіть цілих галузей її економіки, то можна з'ясувати, що деякі з них, а іноді більшість належать США не безпосередньо, а, наприклад, через інвестиційні банки, тому зникнення Росії з картки Америці не вигідне .

Ключове завдання адміністрації Байдена – це зміна політичної еліти у РФ, наголосив аналітик, а для цього на Росію потрібно тиснути, але дуже обережно та "ніжно", щоб її не розвалити.



Як повідомляв раніше Диалог.UA, Олег Жданов розповів про те, що відбувається на Курщині: "На жаль, не так склалося, як нам хотілося".

Нагадаємо, Олег Жданов описав ситуацію без прикрас на Покровському напрямку: "Жодної стабілізації немає".

Автор: Олег Жданов

Останні новини