19 вересня 2024, 10:53

Дикий розповів про Курську операцію дещо важливе та ніким не озвучене: "Нас там поховали"

Військовий аналітик Євген Дикий висловив свою думку щодо операції у Курській області, зазначивши результати.

Дикий розповів про Курську операцію дещо важливе та ніким не озвучене: "Нас там поховали"

Про значення СВО у Курській області Євген Дикий сказав так: "Пройшло півтора місяця, та ці півтора місяці, на мою думку, показують, що це наш найбільший успіх після осені 2022 року. Після того як ми звільнили Харківщину та Херсонщину, такого успіху після цього у нас, на жаль, більше не було. Це найкраще, що нам удалося зробити за останні два роки".

Інтерв'ю Євгена Дикого для "Апостроф TV" можна переглянути на каналі YouTube.

Ветеран російсько-української війни пояснив, чому для України було важливо провести операцію на території РФ: "Курська операція - це реально наш блискучий прорив. З військової точки зору, операція теж успішна хоча б тому, що нам вдалося знайти таке місце, де ми ведемо не окопну війну, але Ви правильно перевели у політичну площину. Справа у тому, що війна та політика нероздільні. Ми дуже залежимо від громадської думки наших країн-партнерів".

"Перед Курською операцією читати західні ЗМІ було невесело, бо відчувалася жалість до нас. Нас там "поховали" так само, як це було на початку 2022 року. Там вважали, що перемогти Росію військовим шляхом неможливо, а далі вже обговорювалися наслідки цього. На тлі цього дійшли висновку, що треба домовлятися, звісно ж, на путінських умовах, тобто нас жорстко та відверто схиляли до капітуляції", - наголосив Євген Дикий.

Потім військовий аналітик поділився цікавим спостереженням: "Після Курської операції, перших двох тижнів успіху все змінилося. Зараз ставити питання, що Росію взагалі неможливо перемогти, може тільки президент Токаєв. Західні експерти не дозволять собі зараз сказати, що Росія непереможна. Тепер триває дискусія в іншій площині. Що потрібно, щоб перемогти Росію та чому українцям цього не додають? Це не означає, що нам одразу все дадуть, але дискусія йде про те, як перемогти та хтось недодає, а що це у принципі неможливо".



Раніше Dialog.UA писав, що Дикий назвав те єдине, чого насправді боїться Росія.


Автор: Сеть

Останні новини