19 вересня 2024, 15:45

Світан озвучив важливий нюанс щодо удару Сил оборони по російському складу у Торопці: "Не тільки..."

Під час атаки на склад боєприпасів у Торопці Тверської області Україна могла використовувати не тільки БПЛА, а й ракети, заявив Роман Світан.

Світан озвучив важливий нюанс щодо удару Сил оборони по російському складу у Торопці: "Не тільки..."

Полковник запасу ЗСУ Роман Світан вважає, що удар Сил оборони України по російському складу у Торопці міг бути здійснений не тільки за допомогою дронів.

"Якщо виходити з того, що купи російських ракет лежали на складі просто навалом, то, у принципі, можна повірити у роботу одних тільки дронів. Але реальні бункери зариті й забетоновані, та їх реально розкрити лише бетонобійними бойовими зарядами, а це не зможе зробити жоден безпілотник", - заявив військовий експерт в інтерв'ю для YouTube-каналу "Фабрика новин"”.

За цією логікою, Україна цілком могла використовувати ще й ракети з бетонобійними частинами, які підірвали основні склади, що знаходяться під бетоном.

"Ракети можуть бути різного рівня. Наприклад, наша балістична ракета з півтонною бойовою частиною "Грім", яка може споряджатися також бетонобійними зарядами, - зазначив аналітик. - Можливо, це був удосконалений "Нептун", що несе кілька сотень кілограмів бойової частини".

Як би там не було, після закінчення певного часу ця інформація обов'язково розкриється, запевнив Світан.


Як повідомляв раніше Діалог.UA, Роман Світан оцінив нові БПЛА українського виробництва "Чорна вдова": «Росіяни навіть показували...»

Також Роман Світан розповів про дії ЗСУ на Курщині: "Там все перспективно та безпрограшно".

Нагадаємо, Роман Світан пояснив, чому російські окупанти зупинилися перед Покровськом: "Усе через неграмотний підхід".

Автор: Роман Свитан

Останні новини