21 вересня 2024, 16:48

Костенко попередив про нову серйозну загрозу з боку РФ: "Це дасть можливість Росії..."

Полковник СБУ Роман Костенко розповів про ракети з Ірану, які одержала Російська Федерація.

Костенко попередив про нову серйозну загрозу з боку РФ: "Це дасть можливість Росії..."

Роман Костенко підтвердив той факт, що Іран передав Росії ракети середньої дальності, які становлять велику загрозу для України. При цьому полковник СБУ нагадав, що Путін збирається збільшити власне виробництво ракет наступного року втричі. Це означає, що російський ракетний терор посилиться.

Інтерв'ю Романа Костенка для телеканалу "Прямий" можна подивитися на каналі YouTube.

Досвідчений військовий висловився з приводу іранських ракет, переданих Росії: "Що стосується ракет, то це загроза. Ми знаємо, що Іран передав Росії ракети дальністю 120 км. Це за дальністю аналог нашої "Точки". Це загроза для оперативно-тактичної глибини, але це серйозна загроза. Це дасть можливість Росії по передньому краю застосовувати не тільки свої С-300, а й іранські ракети, не збільшуючи власне виробництво, тому що ракети їм дедалі важче та важче виробляти".

"Вони намагаються, нові ракети у них є, та скажу, що серед того, що нами збивається, незважаючи на санкції, там присутні деталі наших партнерів, які росіяни намагаються роздобувати різними методами, та їм це вдається, тому вони продовжують робити ракети. Це, звичайно, загроза, і нам потрібно подумати, як цьому протидіяти", - наголосив полковник СБУ.

Після цього Роман Костенко порадів разом з українцями гарним новинам від наших спецслужб: "Усі бачили, що відбувалося останніми днями, як були вражені два великі склади з боєприпасами нашими дронами. Ракет у нас немає, на жаль. Якби були, то ми б набагато більше змогли зробити, але все-таки вдалося вразити два великі склади з боєприпасами. Я думаю, що це буде відчутно і для Росії, і на фронті".

Автор: Сеть

Останні новини