24 вересня 2024, 10:14

Київ лавірує між "червоними лініями" Путіна та нерішучістю Заходу – Financial Times

Експерти поки що не беруться сказати, що насправді означають "червоні лінії" Кремля.

Київ лавірує між "червоними лініями" Путіна та нерішучістю Заходу – Financial Times

Експерти говорять, що Путін не боїться втратити свій авторитет в очах Заходу. При цьому Вашингтон боїться дати добро на удари вглиб РФ далекобійною зброєю.

У самій Росії бояться, що якщо Путін і надалі закриватиме очі на свої ж "червоні лінії", то через два роки Захід може дати добро на удари по самому Кремлю, інформує ресурс Financial Times.

Співробітник Російсько-Євразійського центру Карнегі у Берліні Олександр Габуєв заявив, що на сьогоднішній день Кремль все ще має арсенал для залякування. Він включає ядерну загрозу, військові дії, а також гібридні елементи війни, включаючи кібератаки.

Поки що Кремль не поспішає з відповіддю на свої погрози щодо "червоних ліній". При цьому Путіна не турбує реакція Заходу чи втрата свого авторитету.

У відповідь на постачання танків, бронетехніки й авіації Кремль погрожував вдарити по авіабазах НАТО. Але знову ж таки далі погроз справа не дійшла.

Експерти кажуть, що навіть якщо Захід дасть добро Україні на далекобійну зброю, Кремль знову мовчатиме.

Раніше Dialog.UA повідомляв, що Зеленський зустрівся у США із представниками двох партій, розповівши про плани України на 2025 рік.

Нагадаємо, президент Ірану заявив про те, щоб Київ і Москва сіли за стіл переговорів і припинили бойові дії.


Автор: Сеть

Останні новини