24 вересня 2024, 12:27

"Це буде катастрофа для РФ", – Касьянов пояснив, яка подія може значно прискорити перемогу України

На міжнародному економічному ринку може статися подія, яка зруйнує і так крихку російську економіку, заявив Михайло Касьянов.

"Це буде катастрофа для РФ", – Касьянов пояснив, яка подія може значно прискорити перемогу України

Центральний банк і Мінфін РФ не можуть приборкати напружену економічну ситуацію у країні. Поки що вона ще не критична, але будь-якої миті може такою стати за відповідних умов, заявив колишній прем'єр-міністр Росії Михайло Касьянов в інтерв'ю Дмитру Гордону, яке можна подивитися на YouTube-каналі.

Якщо Захід збільшить підтримку України й у фінансовому, й у військовому плані, то ситуація з економікою у РФ погіршуватиметься дуже швидко, підкреслив політик.

"Нагадаю, що минулого 23-го року, як тільки у Росії була введена стеля цін на нафту у 60 доларів за барель за загальної ціни на ринку у 85 доларів, то відразу ж у першому кварталі доходи РФ від нафти та газу впали майже у два рази, – зазначив опозиціонер. – І це стало великою проблемою. У серпні довелося девальвувати валюту з 60 до 100 рублів за один долар, аби хоч якось збалансувати бюджет".

За словами Касьянова, російська економіка зараз дуже чутлива та тендітна. Вторинні санкції з нафти нарешті почали працювати. Кораблі сірих фірм тепер не можуть спокійно курсувати морями, тому що їх ловлять.

Нафта Brent зараз коштує 70 доларів за барель, а російська менше 60. Але бюджет Росії сформовано по 70 доларів. Отже вже накопичується дефіцит, пояснив експерт. Якщо ж в Америці новий президент ухвалить рішення про розконсервацію ресурсів і ціна за Brent впаде нижче за 60, то російська нафта, відповідно, коштуватиме ще менше.

"Це буде катастрофа для російського бюджету. У такому разі перемогу України можна досягти дуже швидко, протягом кількох місяців", - підсумував політик.


Автор: Сеть

Останні новини