25 вересня 2024, 10:30

"Це дійсність", – Портніков пояснив, що насправді являє собою план перемоги Зеленського

План перемоги Зеленського – це лише директиви до візиту президента України до США, яким вирішили дати гучну назву, пояснив Віталій Портніков.

"Це дійсність", – Портніков пояснив, що насправді являє собою план перемоги Зеленського

План перемоги Зеленського, про який останнім часом так багато говорять, – це лише директиви до візиту президента України до США. Але цього разу вони мають несподіваний характер, бо український лідер хоче поділитися своїми думками про ймовірне закінчення війни не лише з чинним американським президентом, а й із кандидатами на пост президента США.

Про це заявив журналіст, публіцист і політичний оглядач Віталій Портніков в ефірі YouTube-каналу "ГОВОРИТИ ВЕЛИКИЙ ЛЬВІВ".

"Мені здається, ми занадто захоплюємося якимись гучними назвами, - зазначив аналітик. - Зеленський справді може обговорювати з Байденом параметри нової військової допомоги, як має діяти Білий дім щодо санкцій проти РФ, посилення співпраці між Україною та НАТО тощо. Але це розмова на найближчі півроку".

За словами Портнікова, з кандидатами на пост президента США президент України зможе торкатися виключно спільних питань, причому будь-які заяви Трампа та Гарріс матимуть лише декларативний характер. Визначення ж реальних можливостей і стратегії США щодо російсько-української війни відбудеться аж у червні наступного року.

"А якщо згадати, що потім у них будуть канікули (вибачте за прозу життя), то тільки у вересні 2025-го вони точно усвідомлять, куди їм рухатися, - спрогнозував журналіст. - До цього моменту вони підтримуватимуть статус-кво, тобто допомагатимуть Україні таким чином, щоб Росія не могла просуватися далі. Але ця допомога буде дуже обережною, хто б не прийшов до влади: Камала Гарріс чи Дональд Трамп. То який план перемоги можна запропонувати людям, які визначаться зі своїми реальними можливостями щонайменше за півроку, щонайбільше за рік? Давайте реально дивитися на політику".



Автор: Виталий Портников

Останні новини