25 вересня 2024, 10:30

"Це дійсність", – Портніков пояснив, що насправді являє собою план перемоги Зеленського

План перемоги Зеленського – це лише директиви до візиту президента України до США, яким вирішили дати гучну назву, пояснив Віталій Портніков.

План перемоги Зеленського, про який останнім часом так багато говорять, – це лише директиви до візиту президента України до США. Але цього разу вони мають несподіваний характер, бо український лідер хоче поділитися своїми думками про ймовірне закінчення війни не лише з чинним американським президентом, а й із кандидатами на пост президента США.

Про це заявив журналіст, публіцист і політичний оглядач Віталій Портніков в ефірі YouTube-каналу "ГОВОРИТИ ВЕЛИКИЙ ЛЬВІВ".

"Мені здається, ми занадто захоплюємося якимись гучними назвами, - зазначив аналітик. - Зеленський справді може обговорювати з Байденом параметри нової військової допомоги, як має діяти Білий дім щодо санкцій проти РФ, посилення співпраці між Україною та НАТО тощо. Але це розмова на найближчі півроку".

За словами Портнікова, з кандидатами на пост президента США президент України зможе торкатися виключно спільних питань, причому будь-які заяви Трампа та Гарріс матимуть лише декларативний характер. Визначення ж реальних можливостей і стратегії США щодо російсько-української війни відбудеться аж у червні наступного року.

"А якщо згадати, що потім у них будуть канікули (вибачте за прозу життя), то тільки у вересні 2025-го вони точно усвідомлять, куди їм рухатися, - спрогнозував журналіст. - До цього моменту вони підтримуватимуть статус-кво, тобто допомагатимуть Україні таким чином, щоб Росія не могла просуватися далі. Але ця допомога буде дуже обережною, хто б не прийшов до влади: Камала Гарріс чи Дональд Трамп. То який план перемоги можна запропонувати людям, які визначаться зі своїми реальними можливостями щонайменше за півроку, щонайбільше за рік? Давайте реально дивитися на політику".



Останні новини