2 жовтня 2024, 07:00

Авантюра Путіна обернулася проти РФ: Китай повернувся та розпочав операцію з примусу Росії до миру

Платформа "Друзі світу", створена Китаєм на полях Генасамблеї ООН, – це операція з примусу РФ до закінчення війни, упевнений Дмитро Чернишевський.

Авантюра Путіна обернулася проти РФ: Китай повернувся та розпочав операцію з примусу Росії до миру

Диктатор РФ Путін, пред'явивши світу черговий раз свій ядерний ультиматум, сильно розлютив Пекін. Тепер китайці розпочали свою операцію з примусу Москви до миру.

Таку думку у своєму блозі на YouTube висунув російський політик, історик Дмитро Чернишевський, передає Dialog.UA.

Він вважає, що США та Китай ще у серпні 2024 року погодили план заморозки війни РФ проти України. Сталося це нібито під час візиту до Пекіну радника президента США з нацбезпеки Джейка Саллівана. Однак реалізувати його не вдалося через Путіна.

"Саліван справді приїжджав до Пекіну (у серпні 2024-го - ред.), вони там домовилися... Тому відразу ж Ван Ї полетів до Москви, передав Путіну узгоджений китайско-американський ультиматум... У принципі, Москва була згодна на ці умови, але хотіла вичавити ще більше з України... Путін вирішив, що нзігне всіх, але у результаті щось пішло не так... Все змінилося. Китай абсолютно несподівано для Москви розпочав операцію з примусу до миру Російської Федерації, не України", - розповів експерт.

Причиною є нова загроза диктатора РФ Путіна. Пекін відреагував на неї, оголосивши на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку нову платформу "Друзі світу". У Москві спочатку зраділи, вважаючи, що це результат колишніх домовленостей, але реальність виявилася сумнішою для влади РФ.

"Тут же риторика Росії змінилася. Лавров вже висловлює подив... Російські паблики та газети почали волати як різані, що "китайці нам не друзі", що вони нам "завдали удару у спину", що "китайці нас зрадили". Мирні пропозиції Китаю Росії виявилися зовсім не до вподоби. Вже злито у ЗМІ, що "Друзі світу" підтримують міжнародні кордони, територіальну цілісність, незалежність, суверенітет держав. І на цій основі мають укладатися угоди. А це Крим - Україні, жодного "Л/ДНР", жодних "нових областей". Путіну сказали, що він нічого не отримає. І робить це Китай. Так, ядерний ультиматум був почутий... Китайці повністю розвертаються", - розповів Чернишевський.

Він упевнений, що відтепер Китай примушуватиме Росію до миру. А йому є на що тиснути, оскільки РФ повністю залежить від Пекіну й у військовій сфері, й економічній.

"Це означає, що ніяких сірих експортів більше не буде, чіпів ніхто не привезе. А Китай перекриє величезну трубу з постачання боєприпасів з Північної Кореї до Росії... Снарядів, поставлених минулого року, було більше, ніж РФ сама зробила, це вирішальний чинник. Без північнокорейських снарядів Росія війну більше продовжувати не зможе. Якщо Китай залишить Росію, вона не зможе продовжувати війну вже наступного 2025 року, дуже швидко", – пояснив російський експерт.

Він зазначив, що влада РФ вже намагається "відіграти назад" свої ядерні загрози. З терміновою заявою виступив речник російського диктатора, стверджуючи, що жодних ударів не планується, та взагалі зміна ядерної доктрини - це тривала процедура.

Як раніше Dialog.UA повідомляв, Царьов розповів, що Китай насправді робить з Росією, прикидаючись союзником.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.


Автор: Дмитрий Чернышевский

Останні новини