2 жовтня 2024, 13:48

Справа не тільки у наявності ядерної зброї: Пономарьов пояснив, яким чином Путіну вдається залякувати Америку

Ілля Пономарьов пояснив, чому Іран і Північна Корея спокійно передають ракети Росії, не побоюючись відплати США – однієї з найпотужніших ядерних держав світу.

Справа не тільки у наявності ядерної зброї: Пономарьов пояснив, яким чином Путіну вдається залякувати Америку

Іран і КНДР передають ракети РФ, не побоюючись, що від Вашингтону їм може щось прилетіти, а ось Вашингтон у цьому сенсі боїться та постійно ставить Україні якісь обмеження. Чому так відбувається, пояснив російський опозиціонер, політичний представник Легіону "Свобода Росії" Ілля Пономарьов в інтерв'ю Юрію Бібіку для YouTube-каналу "Фабрика новин".

"Працює це дуже просто. Уявіть, що по сусідству з вами живе сусід-алкоголік, бешкетник, хуліган. Ви будете прагнути з ним влізти у бійку або обходити його стороною? Нормальна людина прагнутиме обходити її стороною", – зазначив політик.

Тільки коли цей алкоголік потягнеться до вашого горла, ви будете змушені вступити з ним у бійку. Але до цього ви максимально від нього дистанціюватиметеся. Якщо ж ви бачите, що він пристає до якогось іншого вашого сусіда, то ви насамперед не самі полізете махати кулаками, а викликатимете поліцію, тобто використовуватиме опосередкований вплив. Власне, це і відбувається сьогодні на міжнародній арені, наголосив Пономарьов.

Перевага алкоголіка-хулігана полягає у тому, що у нього немає кордонів і всі це знають, тому до нього ставляться по-іншому. Там, де якійсь тітці Матроні можуть зробити зауваження про те, що у неї протікає туалет, до алкоголіка-хулігана не підійдуть, оскільки у відповідь можна отримати у морду. Краще нехай тече – ми обходимо його стороною.

"Я вважаю, що Путін абсолютно усвідомлено вибудовує цей міжнародний образ гопника з розпалюванням, – сказав опозиціонер. – На жаль, багато наших західних колег, які звикли жити у мирному суспільстві без загроз для своєї території, бояться цього".

Особливість Росії полягає у тому, що вона може легко атакувати територію США, та всі це розуміють. Так, це глобальний конфлікт, але ж Путін неадекватний і може піти на це. "Навіть якщо є одна десята того, що він щось зробить, для американців це вже неприйнятний ризик", - сказав Пономарьов.


Як повідомляв раніше Діалог.UA, Ілля Пономарьов пояснив, які дії ЗСУ можуть спровокувати Путіна на ядерний удар: "У доктрині це написано".

Автор: Илья Пономарев

Останні новини