3 жовтня 2024, 10:19

Коваленко повідомив, що здійснять окупанти після захоплення Вугледару

Втрата Вугледару зовсім не означає, що російські окупанти спромоглися прорвати нашу оборону, заявив Олександр Коваленко.

Вчора, 2 жовтня, Україна офіційно визнала, що ЗСУ вийшли з Вугледару. Це спричинило спалах паніки в інформаційному просторі. Багато хто почав розповсюджувати версії про те, що росіяни фактично прорвали нашу лінію оборони. Але нічого подібного не сталося, запевнив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

В ефірі YouTube-каналу OBOZ.UA військовий експерт заявив, що ні про який обвал оборони не йдеться.

"Вугледар у принципі не є основним елементом лінії оборони, що знаходиться у цій локації. Оборонні рубежі тут розташовані на північ від лінії Новоукраїнка – Богоявленка", – сказав Коваленко.

Понад два роки Вугледар був серйозною перешкодою для російських окупантів, не даючи їм зробити прорив у північному напрямку. Зараз вони зможуть використати це місто як майданчик для накопичення ресурсу, який потім кинуть на захоплення Богоявленки та Новоукраїнки, спрогнозував аналітик. На підтвердження цієї версії говорить той факт, що росіяни вже розпочали процес завдання ударів КАБами по Богоявленці, додав Коваленко.

Як повідомляв раніше Діалог.UA, Олександр Коваленко розповів про невдалий штурм російських окупантів у Вовчанську.

Також Олександр Коваленко повідомив про успіх російських окупантів на Східному фронті: "Отримали те, чого прагнули весь вересень".

Останні новини