3 жовтня 2024, 11:34

"Щодня будуть..." – Самусь спрогнозував, що спробують зробити росіяни на фронті найближчого місяця

У росіян залишається лише місяць для того, щоб продемонструвати якийсь успіх на фронті новому лідеру США, вважає Михайло Самусь.

До президентських виборів у США, які пройдуть 5 листопада, росіяни спробують максимально зачистити Курську область від українських військ, а також продемонструвати якийсь успіх на Східному фронті в Україні, відповідно Росія буде змушена кидати на Курщину дедалі більше резервів, а для цього їй, швидше за все, доведеться призупинити наступ у районі Часова Яру та Торецька.

Таку думку висловив заступник директора українського "Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння" Михайло Самусь в інтерв'ю Євгенії Кутновій для YouTube-каналу "Фабрика новин".

"Я вважаю, що Курська операція має велике значення, - зазначив аналітик, - адже коли почнуться комунікації між новим президентом США та Путіним, то Путін виглядатиме блідо, якщо він скаже, що взяв Вугледар і половину Роботино, а Трамп у відповідь вкаже на карту, де половина Курської області перебуває під контролем українських військ". 

Саме тому росіянам доведеться до 5 листопада перекинути на Курщину близько 20-30 тисяч солдатів, а у районі Часова Яру та Торецька тимчасово припинити атаки, припустив Самусь.

На думку експерта, всі свої активності росіяни, швидше за все, зосередять на Півдні Донбасу, оскільки вони вважають, що саме там можна швидше досягти обвалу української оборони.

"Вони зараз можуть дивитися на карту таговорити: "Де ми можемо за місяць досягти результату, який зможе вразити Захід?" - у них залишився фактично місяць, і їм потрібно показати результат", - наголосив Самусь.

Як повідомляв раніше Диалог.UA, Михайло Самусь спрогнозував, коли російські окупанти опиняться у небезпечній ситуації: "Вони не зможуть реагувати адекватно".


Останні новини