5 жовтня 2024, 17:42

Портніков заявив, що Путіну потрібен Львів і Ужгород, а не Донбас: "Ніякий Вугледар..."

Віталій Портніков пояснив, чому захопленням частини України російський тиран не може обмежитися.

Портніков заявив, що Путіну потрібен Львів і Ужгород, а не Донбас: "Ніякий Вугледар..."

Віталій Портников пояснив, чого прагне Путін: "Якщо Росія не зможе повернути собі кордони 1991 року, то вона політично програє. Росія є Росією, з точки зору її авторитету в Європі, тільки коли вона контролює колишні території Радянського Союзу. Потрібно це чітко розуміти".

Про це Віталій Портников розповів в ефірі політичного ток-шоу "Говорить великий Львів" на каналі YouTube.

"Ніякий Вугледар, я перепрошую, ніяка інша територія на Сході України не повертають Росії її колишнього імперського впливу. Для того щоб Росія була реальним гравцем у міжнародній політиці, вона має стояти в Європі обома ногами, у реальній Європі, де близько до НАТО та до Євросоюзу", - повідомив публіцист.

Потім політичний оглядач підкреслив важливий момент: "У Європі - це не означає у Донецьку й у Луганську. Це навіть не означає у Харкові й у Криму. У Європі - це тут, у Львові, в Ужгороді. Якщо ти не маєш впливу на цю територію, я навіть не кажу, що ти її окупуєш, але якщо у тебе немає уряду, який має вплив на цю територію, то ти не маєш ролі в Європі. Якщо ти не маєш ролі в Європі, то ти ніде не маєш ролі, тому що твоя роль в Азії зараз нівельована впливом Китаю".


Автор: Виталий Портников

Останні новини