7 жовтня 2024, 12:01

"Інакше прорвуться до Дніпра", – Світан назвав єдиний спосіб, який допоможе Україні уникнути обвалу фронту

Незабаром українська армія буде повністю любительською та не зможе утримувати величезну кількість російської піхоти, попередив Роман Світан.

За кілька місяців в України посиплеться фронт, бо на лінії зіткнення стоятиме непрофесійна, аматорська армія, яка не готова виконувати бойові завдання. Любителі однозначно не витримають тиску великої кількості таких же аматорів із боку ворога.

Про це заявив полковник запасу ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю Євгенії Кутновій, яке можна переглянути на YouTube-каналі "Фабрика новин".

"Щоб зупинити ворога та не допустити обвалення фронту, про який я давно говорю, потрібні вмотивовані профпридатні люди. Політика нашого уряду призведе до того, що всі побіжать за економічним бронюванням, а фронт просто звалиться, та нам доведеться утримувати росіян уже на лівому берегу Дніпра", - зробив тривожний прогноз експерт.

Але цю проблему ще можна вирішити, додав Світан. Єдиний спосіб, який у нас залишився на цей момент, – це поставити у стрій кілька сотень тисяч мотивованих профпридатних для цього завдання внутрішніх військ, тобто правоохоронців. Інших варіантів просто немає, наголосив полковник.

На фронт має вирушити вся Нацгвардія під керуванням Генштабу, а також 50% співробітників Нацполіції, які мають стати частиною ЗСУ, а не вирушати на фронт у рейдовому режимі, як це відбувається сьогодні.

"Якщо не запустити цей механізм прямо зараз, то через кілька місяців у нас звалиться фронт, - попередив Світан. - Ніхто не зможе утримувати росіян. І буде вже все одно, скільки нам передадуть озброєння, бо не буде кому стріляти. Але час ще є . Виконати це завдання можна, якщо рішення буде ухвалено у найближчі тижні".

Як повідомляв раніше Диалог.UA, Роман Світан розповів, на яке українське місто почнуть наступати окупанти наступного року: "Вони отримали практично безперешкодний проїзд..."

Нагадаємо, Роман Світан прояснив ситуацію зі снарядним голодом російської армії: "Ось чому ці удари для нас такі важливі".

Останні новини