9 жовтня 2024, 13:29

"Почали війну не на життя..." – Мурзагулов спрогнозував наслідки розбірок між Кадировим і Кремлем

Процес розборок, який почався між Кадировим і кланом путінських чиновників, не може закінчитися нічим мирним, заявив політтехнолог Ростислав Мурзагулов.

"Почали війну не на життя..."  – Мурзагулов спрогнозував наслідки розбірок між Кадировим і Кремлем

Путінська система прогнила настільки, що почала пожирати сама себе. Не так давно у Росії почалися "бійки" між правими руками Путіна, без яких йому точно ніяк не обійтися. Йдеться про розбірки між кадировською системою та путінським чиновницьким кланом, який впирається в Антона Вайно - главу адміністрації президента РФ.

Ці два клани почали війну не на життя, а на смерть, заявив російський опозиційний журналіст і політтехнолог Ростислав Мурзагулов в інтерв'ю Дарині Щасливій, яке можна подивитися на каналі YouTube.

У прямому сенсі слова почалися вбивства у центрі Москви у процесі переділу бізнесу Wildberries. Крім того, Кадиров оголосив кровну помсту Сулейману Керімову, а це дуже "серйозна тема" на Кавказі.

"Кадиров цю історію просто так не кине не тому, що він безстрашна людина. Він якраз абсолютно боязкий і свою диктаторську, максимально жорстоку систему створив якраз тому, що багато чого побоюється. Й у цій ситуації він буде йти до кінця зі свого страху, - зазначив аналітик. - Я тисячу разів бував на Кавказі та щільно там працював із тими, хто ухвалює рішення. Якщо Кадиров здасть назад, він перестане бути великим і жахливим Рамзаном, відповідно його влада відразу ж розсиплеться, як картковий будиночок".

За словами Мурзагулова, у Росії виникла цікава правова колізія. Путінські московські федеральні силові структури кажуть, що їхнє бачення ситуації ось таке. Мовляв, прийшли чеченські бандити, постріляли у Москві, когось убили.

У відповідь на це чеченська правова система, яка де-юре є частиною російської правової системи, каже: "Ні, все було зовсім по-іншому. Чеченські представники лише оборонялися". Ба більше, Кадиров попросив завести низку кримінальних справ щодо тих людей, які кришують Wildberries з боку Москви. І це незважаючи на те, що Путін ясно дав йому зрозуміти: з Антоном Вайно потрібно якось домовитися та поділити гроші.

"Тобто своїми діями Кадиров каже Путіну: "Ви мені не указ, я не частина Росії". Де-факто сьогодні відбулася суверенізація Чечні. Усе впирається особисто у Путіна. Він просив зробити ось так, а не отак, а Рамзан усе зробив по-іншому та ще й почав підбивати під це правові підстави, а не тільки бандитські. Цей процес не може закінчитися нічим мирним і хорошим. Це сто відсотків", - заявив Мурзагулов.



Раніше Діалог.UA повідомляв, що "кадирівці" влаштували стрілянину поруч із Кремлем і захопили офіс Wildberries, убивши та поранивши при цьому людей.

Нагадаємо, Рамзан Кадиров оголосив кровну помсту представнику Дагестану у Раді Федерації РФ Сулейману Керімову.

Автор: Сеть

Останні новини