10 жовтня 2024, 12:50

"Це лякає навіть Ковальчуків", – Галлямов вказав на нерозв'язну для Путіна проблему

На думку Аббаса Галлямова, Путін потрапив у пастку власної системи.

Російський опозиційний політтехнолог Аббас Галлямов в інтерв'ю для YouTube-платформи "24 каналу" вказав на дуже серйозну для Путіна проблему, яка зависла над ним як Дамоклів меч.

У міру наростання невдоволення глибинного народу президент РФ змушений дедалі більше влади віддавати силовикам, оскільки саме вони борються з опозицією та забезпечують лояльність населення. Але силовики, в руках у яких зосереджена вся влада, рано чи пізно можуть репресувати і самого диктатора.

"Силовики - це дуже жадібна публіка, - підкреслив аналітик. - Вони з 9 до 18 роблять те, що виконують доручення Путіна, борються з опозицією, а з 18 до 9 - набивають власні кишені. При цьому вони із задоволенням вкрадуть у своїх. Ризик потрапити під каток репресій зростає, та це лякає навіть таких людей, як Ковальчуки. Вони начебто неформально є членами Ради директорів ФСБ, але вже самі ФСБ починають боятися".

Найцікавіше полягає у тому, що у Путіна немає інших варіантів. Щоб запобігти революції, йому потрібно віддавати владу силовикам, але що більше у них влади, то вищий ризик, що вони його "загребуть" у якийсь момент.

За словами Галлямова, 1937 рік тим і відрізняється, що під ніж ішли свої, лояльні. Сьогоднішні російські чиновники це прекрасно розуміють, тому нічого і не роблять, сподіваючись, що тактика "тихіше води, нижче трави" їх убереже.

"Картина така саме сьогодні, але якою вона буде завтра, ніхто не знає, - сказав експерт. - У січні 1917-го ніхто теж не знав, що трапиться у лютому 17-го, включно з тими, хто очолив революцію. Просто ситуація є дуже динамічною. Вона дійсно здатна змінюватися дуже швидко".

Раніше Діалог.UA писав, що Аббас Галлямов відреагував на чутки про швидкий відхід Путіна з посади президента РФ: "Очевидно, що система рухається у напрямку колапсу".

Останні новини