11 жовтня 2024, 11:03

"Доведеться знімати війська", – Галлямов розповів, чим може закінчитися конфлікт між Кадировим і Кремлем

"Війна" між Кадировим і путінськими чиновниками набирає обертів.

"Доведеться знімати війська", – Галлямов розповів, чим може закінчитися конфлікт між Кадировим і Кремлем

Чеченський лідер Рамзан Кадиров пригрозив оголошенням кревної помсти сенатору та двом депутатам Держдуми РФ, якщо ті не доведуть, що не замовляли його вбивство. За словами російського опозиційного політтехнолога Аббаса Галлямова, ця заява Кадирова дорівнює бомбі, яка розривається прямо у центрі політичної системи РФ.

"Кадиров - це не просто глава регіону, а фігура федерального рівня, один з топів системи. Звичайно ж, Кремль спробує купірувати цю ситуацію. Залишити все як є не можна, тому що це занадто очевидний удар прямо по підставі режиму з точки зору громадської думки та настрої еліт", – заявив аналітик в інтерв'ю Василю Голованову для YouTube-каналу "Фабрика новин".

Кремль не ризикне прибрати Кадирова та домовлятиметься з ним, вважає Галлямов, інакше незадоволена Чечня може оголосити про вихід зі складу РФ, а це занадто серйозний ризик для режиму. У такому разі Путіну доведеться знімати війська з Донбасу та кидати їх до Чечні, що означатиме, по суті, кінець його правління.

"Зараз Путін залежить від Кадирова набагато більшою мірою, ніж Кадиров від Путіна. Так, фінанси Рамзан отримує з Росії, але у принципі він може піти ва-банк і розірвати відносини з Москвою. Він уже накопичив ресурси та цілком самодостатній. Путін і чекісти це розуміють, тому вкотре проковтнуть ситуацію", – спрогнозував експерт.



Раніше Діалог.UA повідомляв, що Рамзан Кадиров публічно оголосив кровну помсту сенатору Керимову та двом депутатам Держдуми РФ.

Нагадаємо, політтехнолог Ростислав Мурзагулов спрогнозував наслідки війни між Кадировим і Кремлем.


Автор: Аббас Галлямов

Останні новини