11 жовтня 2024, 11:42

Світан пояснив, як можна по-справжньому вдарити по російській економіці навіть без зброї

Російській економіці не дозволяють рухнути поверхневі санкції, вважає Роман Світан.

США й інші країни наклали на РФ поверхневі санкції, які не здатні остаточно зруйнувати економіку країни-агресора, яка вже виснажена тривалою війною з Україною.

Частина російських підприємств досі належить американцям, тому Білий дім їх не чіпає. Але щоб змінити подібний стан речей, Україні потрібно почати з себе, заявив полковник запасу ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю Анастасії Норіциній, яке можна подивитися на YouTube-платформі "24 канали".

"Про нас я вже говорив. Ми самі насичуємо російську економіку десятками мільярдів доларів, прокачуючи газ, нафту та дизель, до того ж робляться спроби прокачати аміак. Щоб по-справжньому вдарити по російській економіці, нам потрібно починати з себе. Поки ми цього не зробимо, ніхто за нас це не робитиме: ні Європа, ні Америка, ні Індія, ні Китай", – зазначив аналітик.

За словами Світана, Україна сьогодні не може сказати Індії та Китаю: ""Не купуйте російські нафту та газ", - тому що ті у відповідь просто поставлять логічне запитання: "А ви що робите?" - І що ми на це відповімо? Адже ми забезпечуємо росіянам десятки мільярдів доларів на рік прокачуванням нафти та газу. Думаю, колись ми припинимо це робити. Можливо, при зміні виконавчої влади", – припустив експерт.


Як повідомляв раніше Діалог.UA, Роман Світан назвав напрямок, на якому ЗСУ невдовзі можуть піти у наступ: "Для нас це оптимальний варіант".

Останні новини