11 жовтня 2024, 14:01

"Фактично на межі фантастики", – Жданов озвучив єдиний спосіб зупинити навалу російської піхоти

Боротися з переважною кількістю ворожої піхоти можна лише за допомогою касетних боєприпасів, яких у нас зараз дуже мало, заявив Олег Жданов.

В ефірі YouTube-каналу "ГОВОРИТИ ВЕЛИКИЙ ЛЬВІВ" полковник запасу ЗСУ Олег Жданов пояснив, чому російські окупанти досягають успіхів на Східному фронті. Справа у тому, що на деяких напрямках співвідношення особового складу сягає одного до дев'яти.

"Уявіть собі, що дев'ятеро людей наступають на одного солдата та йому потрібно встигнути всіх їх знищити та не загинути самому. Це взагалі реально? Фактично на межі фантастики, - сказав військовий аналітик. - Те, що ми утримуємо фронт на деяких ділянках, відбувається лише за рахунок мужності та стійкості нашого особового складу".

Крім того, КАБи буквально навиворіт вивертають наші позиції. У росіян перевага як в авіації, так і артилерії, повідомив Жданов.

Західна високоточна зброя, а саме, касетні боєприпаси, які найефективніші у боротьбі проти піхоти, можуть допомогти лише за однієї важливої умови: якщо вони є. Але у нас, зважаючи на все, їх дуже мало.

Також на фронті у ЗСУ все ще зберігається дефіцит мін, які теж потрібні для боротьби зі штурмовиками. "Іншого способу протидіяти такій кількості піхоти ви не знайдете. Це має бути або артилерія з касетами, або дрони. Але потрібно, щоб вони були у необхідній кількості. Була б ця наявність, ми б відбивали всі атаки та не відступали", - зазначив військовий експерт.

Крім того, Жданов згадав про те, що наші винахідники та волонтери розробили дрон, який може піднімати касетний заряд, але державну програму з БПЛА провалено. Безпілотників у обіцяній кількості немає.



Як повідомляв раніше Диалог.UA, Олег Жданов пояснив, яким чином російські контрактники сприятимуть наближенню перемоги України.

Останні новини