16 жовтня 2024, 14:35

Портніков назвав фундаментальну помилку Заходу, яка грає на руку Путіну

Західні політики постійно чекають, поки Росія усвідомить невигідність свого становища, але цього не станеться ніколи, заявив журналіст Віталій Портніков.

Портніков назвав фундаментальну помилку Заходу, яка грає на руку Путіну

Український журналіст, публіцист і політичний оглядач Віталій Портников в інтерв'ю для YouTube-платформи "Говорить ОПОРА" озвучив фундаментальну помилку Заходу. На його думку, вона полягає у тому, що лідери західних країн весь час очікують, що Росія зрозуміє невигідність ситуації, в якій вона опинилася. При цьому вони потихеньку підвищують ставки, щоб, з одного боку, Україна вистояла та збереглася як держава, а з іншого - щоб Росія зрозуміла неможливість окупації всієї України та погодилася на мирні переговори.

У Заходу є ще й третя обов'язкова умова: у період, поки Україна обороняється, а Росія приходить до розуміння неможливості захоплення всієї української держави, потрібно не допустити використання Кремлем ядерної зброї.

"Усього три умови. Тільки проблема у тому, що Росія все не розуміє та не розуміє, а західні лідери до цього не готові. І, до речі, у цьому є розрахунок Путіна, - пояснив аналітик. - Він може воювати до того моменту, доки у нього є економічні, військові та демографічні ресурси, та просто спостерігати за тим, як Захід чекає, поки він раптом щось зрозуміє". 

Ба більше, Путін знає, що західні лідери не зможуть діяти стрімко, оскільки виявляють певну обережність, пов'язану з ядерною загрозою.

"Не тільки Путін, а й будь-яка інша людина на місці лідера ядерної держави це б розуміла. Ми можемо просто поставити себе на його місце. Він абсолютно логічний", - сказав Портников.



Автор: Виталий Портников

Останні новини